Nacht van Winschoten


Evenementgegevens

  • Datum:

Sfeervolle muziek, gezellige kraampjes op de braderie, meezing plein, te gekke attracties op de kermis, Dance Event en Telekids Roadshow: allemaal elementen die het centrum van Winschoten weer doen bruisen tijdens het driedaagse feest de Nacht van Winschoten op 14, 15 en 16 juli.

 

Nacht van Winschoten op vrijdag 14 juli
Dé Nacht begint traditiegetrouw met de braderiemarkt. Vanaf 17.00 uur staat de Venne gevuld met een 60-tal standhouders met een zeer gevarieerd aanbod. Vanaf 20.00 uur barst het feest los. Op het Marktplein vinden tot 04.00 uur optredens plaats van de feestband “Night Flight to Rio” en de makers van het Q-music programma “Het Foute Uur”! Op het Schönfeldplein kan van 20.00 tot 03.00 uur genoten worden van echte meezingers, waaronder diverse Duitse nummers van Duitse Schlagerkoning Otto Lagerfett. De winkeliers in Winschoten hanteren tijdens de Nacht van Winschoten ruimere openingstijden en zijn tot 22.00 uur geopend.


Dance Event op zaterdag 15 juli

Een dag na dé Nacht kunnen jongeren het feestje nog eens overdoen tijdens het spetterend dance-event met onder andere de populaire rapper “F1rst Man”. Optredens van verschillende dj’s van Slam FM en het programma “Rave van Fortuin”, waarbij bezoekers een nummer kiezen door een slinger aan het rad te geven, zorgen op zaterdag tussen 22.00 en 03.00 uur voor een denderend feest op het Marktplein.


Telekids Roadshow op zondag 16 juli

Families met kleinere kinderen kunnen op zondag 16 juli naar de spetterende kids party. Tijdens de Telekids Roadshow kunnen kinderen dansen, zingen en springen. De Telekids Roadshow vindt plaats op het Marktplein en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.


Kermis van 12 t/m 16 juli

Vast onderdeel van de Nacht van Winschoten is de kermis die in de week voorafgaand aan het event zijn attracties uitstalt op het achterste gedeelte van het Marktplein. De kermis is daar van 12 t/m 16 juli te vinden. Dit jaar is op woensdag 12 juli de ‘eurodag’. Alle attracties kosten deze dag slechts één euro.