Pura Vida Openluchtconcert


Evenementgegevens

  • Datum:

Pura Vida is ieder jaar weer een groot succes. Bezoekers met picknickmandjes en zelf meegenomen wijn nestelen zich aan de rand van het Oldambtmeer. Tijdens het openluchtconcert verdwijnt de langzaam van kleur veranderende, ondergaande zon in de loop van de avond achter het prachtig verlichte transparante podium. De tientallen bootjes op het water maken het beeld meer dan compleet. Vorig jaar genoten maar liefst 10.000 bezoekers van het Rolling Stones-concert van het NNO aan de oevers van het Oldambtmeer. Dit jaar staat Queen op het programma! 

Echoes of Queen

Misschien nog wel meer dan de Stones bewees Queen dat de lijn tussen klassiek en pop soms flinterdun is. Bandleden Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon waren alle vier briljante componisten en tekstdichters. De instrumentale lagen en harmonische vondsten in hun composities laten zich uitstekend vertalen naar een grote symfonische orkestbezetting. Arrangeur en dirigent  van het concert Dirk Brossé heeft prachtige arrangementen gemaakt van de grootste hits van Queen. Bohemian Rhapsodie, The show must go on, Don’t stop me now, We will rock you, Somebody to love en andere Queen-klassiekers worden gezongen door Joseph Clark, wiens stem sterk aan Freddie Mercury doet denken, Jennie Lena, bekend van The Voice of Holland, en de Zuid-Afrikaanse sopraan Yollandi Nortjie.

Gratis toegang

Het gratis toegankelijke concert begint zaterdagavond 2 september om 19.30 uur en de hits blijven klinken tot ongeveer 22.00 uur. Wie met de boot wil komen, kan aanleggen op een steenworp afstand van het podium. Voor bezoekers aan de oever zijn voor een klein bedrag stoelen te huur of neem gerust je eigen stoel mee. Kom op tijd vanwege de te verwachten drukte!