Run 100 kilometer ultraloop


Evenementgegevens

  • Datum:

De Run in Winschoten is Nederlands oudste ultraloop en wordt in 2017 voor de 42ste keer gehouden. Traditiegetrouw op de tweede zaterdag in september, dit jaar op zaterdag 9 september. Vanaf 9.00 uur tot in de late avonduren vullen hardlopers het wegdek in de straten van Winschoten.

NK 100km
De NK 100 km is een race over 100 km, waarbij 10 ronden van 10 km moeten worden afgelegd. Sinds 1995 staat deze wedstrijd in het teken van het officiƫle Nederlands Kampioenschap 100 km.

Overige afstanden
Naast de 100km ultraloop kun je er voor kiezen om 50 km hard te lopen. Het deelnemersveld is internationaal, maar speciaal op de 50 km is er dit jaar een prijs voor de beste man en vrouw uit het gebied het Oldambt. Ook kun je mee doen aan de 10×10 km estafette. Voor kinderen van 4 t/m 15 jaar is er de Luttje Run met afstanden tussen de 0,5 km en 2 km. Start en finish zijn aan de Stikkerlaan, ter hoogte van de sporthal.

Wandelen
Heerlijk wandelen, genieten van de omgeving en de mooiste luchten en vergezichten aanschouwen, dit kan tijdens de wandeltocht die de organisatie sinds 2014 aanbiedt. Je kunt kiezen tussen drie afstanden: 10, 20 en 30 km. De wandelingen starten buiten Winschoten. Deelnemers worden per bus naar de startplaats vervoerd.

Toeschouwers
Het publiek speelt een belangrijke rol voor de RUN, ze is mede bepalend voor de sfeer. Zo worden de straten versierd, waardoor een waar volksfeest wordt gecreƫerd met hieraan toegevoegd de nodige muziek. Na beoordeling van een jury ontvangt de mooiste versierde straat een waardebon van 150 euro. In 2016 was de mooist versierde straat de Kloostergang.

Meedoen?
Voor meer informatie kun je kijken op www.runwinschoten.nl.